joi, 29 mai 2014

Romania, 25 mai 2014. Lectia data de Societatea Civila clasei politice.

    -In atentia politicienilor si a electoratului roman, din ce in ce mai inteligent-
 
 In seara zilei de 25 mai a.c., pe baza sondajului de la ora 19.00, principalele partide politice s-au grabit sa-si anunte "succesurile" nemaipomenite, crezand ca mai pot prosti pe cineva. In realitate, intreaga clasa politica a inregistrat un usturator esec: au mizat pe prezenta la vot exclusiv a clientelei politice, adica pe un electorat de 2,5-3 milioane de participanti. Actorii si-au impartit intre ei procentele, cu luni in urma, si, pentru a le mentine, au cautat sa ne dezguste printr-o tenace campanie de denigrare a calitatii de europarlamentar. Luni de zile, media ne-a arata cat poate castiga un europarlamentar care nu face nimic - peste 47.000 de euro pe luna, plus o pensie de 4000, 4500, 4800 euro pe viata. Manipularea era clara pe mentalul colectiv romanesc: "Nu ma intereseaza, la ce sa merg la vot, sa-i imbogatesc pe papagalii aia?"

Gratie eforturilor SCMD si ale altor poli ai Societatii Civile (sindicate si ONG-uri) la vot s-au prezentat 3,5 milioane de alegatori in plus. Intr-o Europa in care media a fost de 11-22%, Romania a ajuns printre fruntasi.

Alta tampenie a gandirii politice "creatoare" a noilor politicieni care s-au nascut stiindu-le pe toate, a fost faptul ca au crezut ca pot impusca doi iepuri dintr-un foc, europarlamentarele, putand fi etalon pentru prezidentiale. Drept care n-a fost o campanie pentru europarlamentare ci o campanie declansata mascat pentru prezidentiale, campanie care continua. Pe bannere s-au infruntat principalii competitori la prezidentiale. Cele 3,5 milioane de votanti apartinand Societatii Civile, care au surclasat clientela politica, au dat doar un avertisment. La prezidentiale se vor prezenta cel putin inca 4 milioane de cetateni, dezgustati de toti politicienii actuali, pentru care rezultatul va fi un dezastru.

Incercand sa ne imbete cu apa rece, media politica a pretins ca marele perdant este PNL. Fals! Procentul de 15 % este procentul PNL dintotdeauna. Ba chiar 13-15%, procent pastrat in pofida Diversiunii Tariceanu, manevrei Diaconu si parasirii PNL de catre cea mai importanta organizatie a Capitalei, condusa de Andrei Chiliman. A pierdut doar "locomotiva" PNL, Crin Antonescu, cel care a ridicat PNL, artificial, prin prestatiile la alegerile din 2009 si la Referendumul din 2012 la 19-22%. PNL se inmormanteaza acum, singur, inregimentandu-se la PPE si sub umbrela cadavrului politic Traian Basescu. Intr-o tara in care nici "stanga", nici "dreapta", nici "centrul", nici "de jur imprejur" nu conteaza, populatia percepand partidele ca pe niste gasti de interese (mai nou ca pe niste gasti de "hoti", sub actiunea DNA, extern comandata), gasti pe care le doare in cot si de Tara si de interesele oamenilor, povestea cu PPE este un "Vax"! Conteaza insulta care ne este adusa, prin pactizarea cu "mortul" de la Cotroceni. Daca s-a lasat prostit sa-si asume vina de distrugator al USL-ului, desi observatiile romanilor indicau altceva, Crin se sinucide acum, facandu-ne sa uitam, printr-un gest de-a dreptul absurd, "coabitarea" care nu i-a apartinut. In fruntea "dreptei" basiste, va obtine aceleasi voturi ca si Elena Udrea.

De partea cealalta, media PSD-ista ne-a intoxicat doua zile cu rezultatele sondajului de la ora 17.00 (43%) uitand voit ca mai erau doua ore bune de vot si cu cele estimate dupa redistribuire (47%), escamotand cu grija adevarul - 37, 6%. Un procent obtinut nu de PSD ci de USD, adica PSD+UNPR+PC si obtinut nu din 100% ci din 32%. Daca in noiembrie vom mobiliza, in plus fata de cele 3,5 milioane actuale, alte 4,6 sau 8 milioane de votanti politico-sceptici, spre cat 20% se va indrepta PSD-ul?

Victor Ponta a inteles ca nu trebuie sa dea "vrabia din mana" (functia de premier) pe "cioara" ipotetica de pe gard si, de aproape 3 luni da in marsarier in privinta candidaturii sale la prezidentiale.

Electoratul fost basist se regaseste in cei 12% ai "Reginei" Blaga, celelalte facaturi basiste lund-o in galop pe urmele PNTCD-ului. Toate! Cat despre PMP, cu tot sprijinul discret dat de "coabitanti" si campania furibunda a "parasutelor",  dovedeste exact viitorul politic al lui Basescu. "Adio Gringo",  asa cum i-a spus in public fostul lui sef, "portocaliul" Joe Biden.

Voturile Societatii Civile se regasesc in surclasarea procentelor prevazute pentru Mircea Diaconu, in cele aproape 16% obtinute de ceilalti independenti si partide si, covarsitor, in cele aproape 400.000 de voturi nejustificat anulate. Garantam ca in noiembrie nu vor putea nici deturna, nici anula, cat vom fi noi,  Societatea Civila, capabili sa votam!

Toti actorii pe care ni-i baga pe gat media comandata drept prezidentiabili, sunt asadar in pom. Incepand cu singurii care au avut oarece credibilitate, pana in luna martie a.c. - Victor Ponta si Crin Antonescu. Se pune intrebarea, pe cine vom vota presedinte?  90%, pe acela pe care il vor hotari stapanii, pentru ca presedintele Romaniei este stabilit nu de milioane de voturi ci doar de doua - Washington si Moscova. In 1996 a castigat clar Iliescu, dar ordinul a fost sa fie Constantinescu, mosul fiind recompensat in 2000. In 2004 a castigat detasat Nastase, dar ordinul transmis prin Crouch, ambasadorul "portocaliu" itinerant, a fost sa fie "portocaliul" Basescu. Cu toata frauda, in 2009 a castigat Geoana, ordinul fiind sa fie tot Basescu. Prestatia lui Joe Biden din 21 mai, insa a demonstrat o schimbare de strategie: SUA si Rusia vor arunca in lupta noi candidati, sustinuti, pentru credibilitate, data fiind scurtimea timpului, de Societatea Civila. Ca parte organizata a Societatii Civile, intrucat ordinul va veni pe ideea revirimentului national, il vom "executa intocmai si la timp"! Cu o singura conditie: personajul sa fie un patriot autentic, un om real inteligent si pregatit in politica si economie sau drept, nu o facatura umflata in stil hollywoodian. In caz contrar, ne vom incumeta sa stricam si jocurile stapanilor, fie si numai pentru a le demonstra ca nu s-au nascut ei genii si noi tampiti. Pentru ca am avut vise si sperante si ne-am saturat sa fim, de 25 de ani, exclusiv vita de muls a unuia si altuia care, in mod practic, intr-o comparatie reala, n-ar putea concura, ca indivizi, cu nici unul dintre noi, astia etichetati drept "stupid people". Si ne-am saturat de "circ" ... vrem "paine"!

Care ar fi posibilitatea, si pentru minunatii nostri politicieni si pentru "stapani" sa-si poata face micul lor joc, scapand de frica Societatii Civile? Una singura - toate partidele parlamentare sa puna umarul si, in luna iunie, sa dea drumul, chiar cu aplicare de la 1 octombrie, proiectelor legislative ce dospesc de aproape doi ani: Legea pensiilor militare de stat si legile cadru pentru statutele rezervistilor, pensionarilor militari reali (cei de peste 65 de ani) si veteranilor de razboi, Legea reparatorie 951/2013 pentru diplomati, grefieri, piloti, fostii parlamentari si functionari publici din Parlament, o noua Lege a pensiilor, care sa desparta definitiv pensiile contributive de ajutoarele sociale, sa tina seama de procentul de 45% si de "cosul zilnic", o noua lege a sistemului de salarizare, care sa porneasca de la restabilirea cuantumurilor din 2010 (cu indexarile la zi), o noua Lege, cu adevarat nationala, a invatamantului, o noua Lege, cu adevarat nationala, a minelor si a exploatarii de catre natiunea romana a propriilor bogatii, o noua Lege a transporturilor care sa impiedice ca TAROM-ul si SNCFR sa o ia pe urma Flotei, o noua lege a sanatatii, care sa transforme cetateanul din cotizant degeaba in pacient cu drepturi europene, etc. Si, nu in ultimul rand, abrogarea OUG 11/2014 (subscrisa planului infamant si ticalos al "lustratiei" de tip kominternist) care ii desfiinteaza pe revolutionari, inlocuindu-i cu ... "plaiesii lui Stefan cel Mare". Cu alte cuvinte, cu "detinutii politici" (99,99% decedati), aruncati in puscarii sub ocupatie sovietica de catre uneltele de odinioara ale lui Stalin, brucanii, sidorovicii, paukerii, voss-ii, romanii, patapievicii si tismanenii anilor 50, eliberati si reintegrati social tocmai de nationalistii Gheorghiu Dej si Ceausescu. Repunerea, cu alte cuvinte, in drepturi, a Legii Recunostintei.

Daca toate acestea se vor intampla, este posibil ca multi romani, vazandu-si "sacii in caruta", sa nu se mai mobilizeze la vot, in ciuda eforturilor noastre. Daca nu, mobilizarea, pe fondul nemultumirii generale, va fi totala, romanii intelegand, in sfarsit, sa foloseasca in mod inteligent, nu presiunea strazii (pentru care acum, dupa experienta anilor 2010-2012, Puterea este pregatita) ci presiunea celei mai puternice "arme" pe care o au la dispozitie - VOTUL!

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea Dogaru