SOCIETATEA CIVILA IN SECTOARELE CAPITALEI (pentru pagina Web, clic pe denumire):

joi, 15 octombrie 2015

Cine sunt mama, sora și soția lui Roberto Ababei, șef în Poliția Capitalei, ridicat de DNA?

Roberto Ababei a fost reținut de DNA. Surse din poliție ne-au declarat sub protecția anonimatului că Roberto Ababei a fost pus în 2013, în funcția de adjunct al Poliției Capitalei la dorința lui Gabriel Oprea, Roberto fiind omul lui Onțanu. Dumitru Coarnă, vicepreşedinte al Sindicatului Poliţiştilor (SNPPC), a declarat la momentul numirii lui Ababei în funcție: „Câtă vreme trăim într-o ţară foarte ciudată, acest lucru este normal, dar în acest context”.
Atenție, soţia lui Ababei, Mary Ann, este nimeni alta decât şefa serviciului de control intern din cadrul DGPMB, mai exact, structura specializată în controlul tuturor neregulilor săvârşite de poliţiştii de la Capitală.
Totodată Roberto este fratele lui Louise Sabbagh, fostă purtătoare de cuvânt a poliției, actualmente la Biroul Relații cu Publicul, fosta soție a jurnalistului Cristian Sabbagh.
Mama lui Louise și a lui Roberto a lucrat la CAR-ul poliției Capitalei încă din anii 80 unde polițiștii ca să primească un împrumut trebuiau să aibă relații. Polițiștii tineri se descurcau cu „atenții” la doamnele CAR-iste. Odată servit cu un împrumut, polițistul mahăr rămânea dator doamnei de la CAR și-i întorcea și el un serviciu la un moment dat. Așa au ajuns și Louise și Roberto să lucreze în poliție fără a avea școală de ofițeri sau subofițeri la momentul angajării. Ulterior aceștia și-au completat studiile.
Roberto are și un naș celebru: prim adjunctul IGP, Dumitru Pârvu.
Acum Roberto a fost luat cu mascații pentru șpagă iar un polițist mai în vârstă care a beneficiat de un împrumut de la CAR în urmă cu mulți ani doar „dând dreptul” ne-a  spus cu năduf: „așchia nu sare departe de trunchi”.

UPDATE 21.45: DNA a anunțat că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 14.10.2015, a inculpatului

ABABEI ROBERTO – ȘTEFAN, director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (D.G.P.M.B.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe potrivit cărora:

În perioada 14 iulie – 06 august 2015, inculpatul Ababei Roberto – Ștefan, în calitate de director general adjunct al Direcției Generale a Poliției Municipiului București, în mod direct și pentru sine, a primit de la doi oameni de afaceri suma totală 13.000 euro (în două tranșe 3.000 respectiv 10.000 euro) și produse alimentare, lăsându-i pe aceștia să creadă că, prin funcția deținută, are influență asupra lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care efectuau cercetări cu privire la presupuse infracțiuni de evaziune fiscală, săvârșite de cele două persoane, în legătură cu activitatea firmei pe care o administrau. 
De asemenea, în același context, inculpatul Ababei Roberto – Ștefan le-a creat persoanelor respective impresia că are influență și asupra unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Poliției Capitalei care conduce, îndrumă și controlează activitatea serviciului anterior menționat, promițând, în mod repetat oamenilor de afaceri, că îi va determina pe funcționarii publici din cadrul D.G.P.M.B. să îndeplinească acte contrare îndatoririlor lor de serviciu, respectiv să efectueze în mod necorespunzător, favorabil celor doi administratori, activitățile cu privire la infracțiunile față de care se desfășurau cercetări.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Inculpatului Ababei Roberto – Ștefan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 15 octombrie 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.”

miercuri, 14 octombrie 2015

O noua taxa te arde la buzunar din 2016! Impozitul de sub apartament, în plic

O sumă cuprinsă între 10 şi 26 de lei pe an vor plăti în plus de anul viitor cei care deţin un apartament cu două camere (50 de metri pătraţi), într-o zonă semicentrală a Bucureştiului (Militari, Titan, Drumul Taberei, Tineretului etc.), într-un bloc cu mai mult de patru etaje. Valoarea aceasta se calculează în funcţie de cota indiviză a locuinţei (de 10-15 metri pătraţi) din terenul pe care se află blocul şi de zonă.

Un impozit similar vor plăti toţi proprietarii locuinţelor din România, în funcţie de suprafaţa locuinţei şi de coeficientul de localitate (Bucureştiul are categoria zero, iar municipiile categoria 1). "În cazul apartamentelor vechi va fi impozitat doar terenul de sub bloc, nu şi cel de lângă, care aparţine primăriei. La apartamentele noi diferă de la caz la caz. Sunt situaţii în care proprietatea spaţiilor comune rămâne la dezvoltator, care administrează noul cartier, şi situaţii în care rămâne în proprietatea locatarilor", ne-a precizat Emilian Duca, General Manager al firmei de consultanţă fiscală Tax & Business Solutions.
De asemenea, acest impozit va fi achitat şi pentru vile, fiind calculat pentru amprenta la sol. De exemplu, dacă o casă are o suprafaţă construită de 120 de metri pătraţi şi două etaje, plus o mansardă, poate să acopere 50-60 de metri pătraţi de teren. "La calcularea acestuia este mai importantă suprafaţa locuinţei decât numărul de camere”, a mai spus Duca.

Sumele pe care ar urma să le plătească proprietarii de locuinţe, ar putea fi mult mai mari, având în vedere că impozitele pot fi majorate cu până la 50% de consiliile locale.    

În plus, de anul viitor, impozitul pe casa în sine poate creşte, deoarece cota va fi de 0,08-0,2%, faţă de cel mult 0,1% în prezent. Astfel, pentru un apartament cu două camere din aria semicentrală a Capitalei se achită în prezent 112 lei, iar anul viitor 96-240 de lei, anual.

"Noul impozit va fi adăugat la impozitul pe proprietate, fiind o scutire, până acum. Au mai găsit o portiţă să majoreze impozitele. Aceasta este o politică agreată cu FMI: să se majoreze impozitele pe proprietate şi să scadă cele pe consum", Emilian Duca, General Manager, Tax & Business Solutions.

O locuinţă medie din România avea un numărul de 2,7 camere şi 47,2 metri pătraţi, la sfârşitul anului trecut, arată datele Institutului de Statistică.

Pentru noul impozit, proprietarii vor primi, de la consiliile locale, încă o decizie de impunere, odată cu impozitul pe proprietate, cele două fiind virate în conturi diferite.

marți, 13 octombrie 2015

23-24 0ctombrie, la Sala Palatului din Bucuresti - targ de job-uriSectiunea SkillShops consta intr-o serie de workshop-uri care iti ofera posibilitatea de a-ti imbunatati diverse competente si abilitati personale cu impact real in evolutia ta profesionala. In cadrul workshop-urilor, reprezentantii companiei vor urmari sa iti prezinte cateva programe si modalitati prin care investesc in dezvoltarea angajatilor lor. In acest sens vor aborda subiecte precum: comunicare eficienta, tehnici de negociere si vanzare, munca in echipa, stiluri de leadership, orientarea catre client, managementul timpului, modalitati de a identifica si valorifica oportunitatile de crestere in cariera, metode de prioritizare si eficientizare intr-un mediu foarte dinamic, toate aplicate in companiile din care provin.

  • Participarea este gratuita;
  • Ai ocazia sa identifici solutii pentru a deveni cel mai bun in domeniul in care activezi, direct de la specialisti ai companiilor participante si traineri cu experienta : reprezentanti din departamentele de resurse umane, traineri interni, membrii echipei de conducere;
  • Descoperi care sunt cele mai cautate competente si abilitati de catre companiile din Romania;
  • Poti vedea o abordare practica a modului in care companiile contribuie la dezvoltarea angajatilor si sa afli care sunt tendintele pe piata muncii.

  • Vrei sa investesti in dezvoltarea ta profesionala si personala;
  • Vrei sa cunosti specialisti in domeniul in care activezi sau iti doresti sa activezi;
  • Vrei sa afli ce oportunitati de cariera iti ofera companiile care sustin SkillShop-uri.
 
Vineri
Sala A
Companie Tematica
11:35 – 12:20 BCR Oameni ca ei au nevoie de oameni ca tine. Vino sa afli cum poti imbina pasiunea ta cu job-ul la BCR
12:40 – 13:25 DB Schenker SSC Understanding career paths – plan for success
14:50 – 15:35 REWE Romania -Penny Market / XXL Mega Discount Oportunitati de cariera la Rewe Romania / Penny Market
15:55 – 17:30 CHEP Romania Inspiring careers - how to set your development goals and achieve them
 
Vineri
Sala B
Companie Tematica
10:30 – 11:15 McDonald`s Romania Dezvoltarea carierei la Mc Donald`s
11:35 – 12:20 TELUS International Europe Creativity and innovation workshop
12:40 – 13:25 Genpact GATEWAY Trainee Program
13:45 – 14:30 Telekom Romania Get ready for the interview
15:55 – 16:40 Oracle Landing your Oracle #dreamjob step by step