SOCIETATEA CIVILA IN SECTOARELE CAPITALEI (pentru pagina Web, clic pe denumire):

miercuri, 23 decembrie 2015

S.L.P.A.B- Sindicatul Lacuri, Parcuri si Agrement – Bucuresti se solidarizeaza cu manifestatia publica a SCMDS.L.P.A.B- Sindicatul Lacuri, Parcuri si Agrement – Bucuresti
Sos.  Bucuresti - Ploiesti , Nr. 8 B, Sector 1 , Tel 021/2246790 -int 160/ 0727212801, Cod fiscal 14319396 Cod Iban : RO 82CECEB 10831RON 0342741- Ag.CEC – Bank / Grant nr. 42, Sector 1- Bucuresti  sindicat@alpab.ro ; rdcn_elena1968@yahoo.ro

                                                                               Nr. 215/23.12.2015
                   Catre ,
          Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate
          In atentia D-lui  Presedinte/ Col ( r) Dr. Dogaru MIRCEA
                            
Spre stiinta D-lui PRIM -MINISTRU / DACIAN CIOLOS

REVENIRE  LA  SOLICITAREA URMATOARELOR REVENDICARI IN SISTEM  BUGETAR

                    Prin prezenta,Sindicatul Lacuri, Parcuri si Agrement – Bucuresti, entitate cu personalitate juridica reprezentativa la nivel de unitate A.L.P.A.B, institutie aflata sub autoritatea C.G.M.B.  solicita in baza dispozitiilor Legii - Dialogul Social 62/2011, solutionarea urgenta a urmatoarelor revendicari acordate salariatilor din sistemul bugetar.

          Toate solicitarile noastre au fost in zadar si fara un raspuns concret din partea Guvernului Romaniei. Consideram ca ne aflam intr-o totala inferioritate si discriminare fata de alte categorii socio – profesionale. Aceasta situatie ne obliga sa ne solidarizam cu actiunea S.C.M.D. din data de 28.12.2015 ( Piata Victoriei , orele 11: 00 – 13:00 ) in vederea solutionarii si acordarii unor drepturi comune ce au fost suspendate sau anulate prin diferite acte normative.
Aceasta solicitari revendicative vin odata cu investirea entitatilor d-vs. in aceste functii deosebit de importante.
          Mentionam ca S.L.P.A.B. s-a aflat in pichetare la Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor Publice in perioada anului 2015( septembrie – noiembrie), pentru acordarea drepturilor mentionate in prezenta , dar pana la aceasta data  nu am primit un raspuns pozitiv.
          Pentru evitarea unor situatii neprevazute si pentru repararea unor prejudicii aduse unor categorii socio-profesionale la nivel national ( aflate in prezent intr-o totala discriminare ), va rugam sa aveti in vedere o masura constructiva si fara discriminare in acest sens, precum si un dialog social in solutionarea acestora.

Revendicari urgente si absolut necesare salariatilor din sistemul bugetar.
                    Tichete de masa.
                    Tichete vaucher
                    Tichete cadou
                    Ore suplimentare platite

Revendicari  suplimentare absolut necesare.
                   Aplicarea legii unice a salarizarii in sistem bugetari in mod corect si in raport de studii,responsabilitati si vechime.
                                          02

                   Modificarea legii Dialogul Social  ( Legea 62/2011 )
                   Cresteri salariale in sistem bugetar la nivelul mediu european.
                   Crearea de noi locuri de munca in sistem bugetar.
                   Adoptarea unui nou reg. de acordare a sporurilor- eficient.
                   Transport public gratuit pentru bugetari,pensionari,elevi,studenti, copii, persoane cu dezabilitati si someri.
                   Facilitati cultural – sportive si de recreiere acordate salariatilor din sistem bugetar.
                   Acordarea de prime si al 13-lea salariu.

Masuri  economice :
                - Eliminarea unor cheltuieli inutile la bugetul statului (  ineficienta economica unor achizitii de servicii de paza privata la institutiile publice sau achizitii de bunuri si servicii inutile sau paguboase ).
                     - Promovarea unor masuri economice  la nivel de institutii publice pe baza de menegiment economic si nu de simpla administrare.
              - Promovarea  de personal menegerial de specialitate prin examen/ experienta  si nu prin numire politica,
                         - Noi locuri de munca si promovarea tinerilor in institutii publice ca si masura de reanoire a fortei de munca.

         Lipsa unor solutii urgente a doleantelor noastre, ne obliga in continuarea protestului .

Cu deosebita consideratie

Data
23/XII  /2015                                                                Secretar-general                                                                      
                                                                                         Troia  Nuta

                                           Presedinte S.L.P.A.B.
                                     GIGEL  ANDRABULEA                    
                                               

miercuri, 2 decembrie 2015

Urbaniada

Interviu cu Adrian SoareUrbaniada este despre idei care fac mai buna viata in oras. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spatiului urban romanesc si solutionarea punctuala a acestora, prin proiecte concrete si prin incurajarea dialogului intre profesionisti si institutii publice, precum si a parteneriatului intre organizatii neguvernamentale, arhitecti si urbanisti.
Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal imbunatatirea calitatii vietii in spatiul urban. Proiectele inscrise vor tine cont de provocarile si de oportunitatile existente pe plan local, dar vor respecta si considerente esentiale: in cadrul procesului de planificare urbana, locuitorii trebuie sa fie pusi pe primul loc, iar solutiile oferite trebuie sa fie sustenabile si etice din punct de vedere social.
Competitia isi propune sa identifice si sa sustina implementarea unor proiecte de arhitectura, de urbanism sau a unor interventii publice, care pot deveni exemple de bune practici. Urbaniada este organizata de The Institute, reprezentat legal de Fundatia "Gala Societatii Civile", pentru ING Bank Romania.

Citeste mai multe in regulamentul complet al competitiei si in ghidul pentru inscrierea proiectelor.
 
Interviu cu Adrian Soare, membru al juriului Urbaniada, Arhitect, partener fondator SYAA

Ce principii de bază ar trebui să respecte orice proiect sau inițiativă care își propune să contribuie la dezvoltarea urbană?
Respect față de oameni, comunități, mediu, resurse, tradiții locale. 
Creativitate. 
Toleranță.
 
Care sunt, din punctul tău de vedere, principalele trei provocări sau probleme punctuale cu care multe dintre orașele din România se confruntă momentan?
Regândirea rețelelor de transport: pietonal, velo, auto, public, precum și a relațiilor și intersecțiilor dintre acestea. Creșterea calității spațiilor și a amenajărilor publice. Clarificarea și coordonarea sistemului de legi și normative.
 
Ce proiecte speri să jurizezi în cadrul competiției Urbaniada?  
Proiecte vizionare, dar fezabile, punctuale, dar relevante la nivelul orașului, creative și pragmatice.

Din punctul tău de vedere, este important ca potențialii beneficiari ai unui proiect să fie implicați în procesul de schițare, dar (poate) și de implementare a unui proiect? Și de ce?
Da. Doar implicând comunitătile le poți întelege nevoile și poți propune soluții sustenabile, pe care aceste comunități să le accepte și să le valorizeze.
 
Dă-mi trei exemple de bune practici de proiecte care au reușit să crească calitatea vieții unei comunități în spațiul urban.
Bucharest Christmas Market - Piața Universității București,
Amanajări stradale în Cluj – Piața Unirii, Memorialul Eroilor și în București – zona Ateneu, Magheru, Victoriei.
 
Un exemplu de spațiu public din România care reușește să încurajeze socializarea, incluziunea socială și care demonstrează că a reda orașul locuitorilor este o strategie câștigătoare.
Orice trotuar pe care nu se mai parchează mașini. 
De exemplu, îmi plac amenajările de pe Calea Victoriei și lărgirea trotuarelor, mai puțin modul în care au fost realizate pistele pentru bicicliști.

Nominalizează trei spații comune sau publice care sunt interesante din perspectiva potențialului pe care îl au pentru oraș și care ar trebui (sau au fost deja) redate utilității comune.
București, din categoria ar trebui, desigur: Casa Poporului, Dealul Mitropoliei, Delta Văcărești, Uzinele Malaxa (Republica), Halele Obor (cele vechi, arhitect Horia Creangă), Lacul Morii.
 
Ce speri să vezi în orașele din România în următorii cinci ani, în termeni de investiții și infrastructură, dar și în legătură cu comportamente sau mentalități, comunități și interacțiuni?
Spațiul public este oglinda materială a relațiilor și mentalităților din interiorul unei comunități. Spațiul public românesc începe să se coaguleze, să evolueze și să se definească împreună cu societatea și comunitățile sale. Aștept să văd în următorii 5 ani în spațiul public mai multă civilizație, toleranță si respect.
 

Ghid de inscriere

Pentru a te inscrie in competitia Urbaniada, va trebui sa iti creezi in prealabil un cont de utilizator. Va trebui sa stabilesti o adresa de email cu ajutorul careia te vei loga de fiecare data in website, precum si o parola.

Imediat ce vei confirma crearea contului, prin accesarea unui link care iti va fi trimis prin email, te vei putea loga in site.

Pentru inscrierea unui proiect in concurs va trebui sa completezi formularul de participare. Aici vei include toate informatiile si detaliile legate de proiectul tau. Formularul se completeaza in limba romana, online, si va fi accesibil in perioada 14 octombrie 2015, ora 18:00 – 14 decembrie 2015, ora 18:00.

Sub fiecare camp ce trebuie completat in formularul de participare, vei regasi cateva sfaturi care te pot ghida in redactare, precum si limitari ce tin de formatul si dimensiunile documentelor pe care va trebui sa le furnizezi. Te rugam sa tii cont de aceste informatii.

Vei putea modifica un proiect atat timp cat il vei salva ca Draft, cu ajutorul butonului "Salveaza Draft". Odata ce vei fi sigur ca ai terminat de completat si editat formularul pentru un proiect, te rugam sa folosesti butonul "Salveaza Final". Vei primi un email de confirmare pentru finalizarea fiecarui proiect inscris de tine. Imediat ce organizatorii vor parcurge inscrierea ta si o vor valida pentru competitie, vei primi un al doilea email de confirmare.

Poti inscrie in concurs oricate proiecte doresti, dar trebuie sa dovedesti ca le poti implementa in paralel, in cazul in care vor fi declarate castigatoare. Pentru a vizualiza toate proiectele tale, atat aflate in stadiul de Draft, cat si Finale, va trebui sa te loghezi in contul pe care l-ai folosi pentru a redacta proiectele si sa dai click pe "Proiectele mele".

Pentru orice probleme apar pe parcursul procesului de inscriere, dar si pentru orice alte informatii, te rugam sa ne contactezi folosind adresa: info@urbaniada.net.


Intrebari frecvente:

1. Participantii pot avea parteneri pentru derularea proiectelor?
Da, participantii pot avea parteneri pentru implementarea proiectelor, dar pentru fiecare proiect este admis un singur aplicant. Aplicantul va fi cel responsabil de relatia cu organizatorul concursului, implementarea proiectului si raportare.

2. Cate proiecte pot inscrie?
Fiecare aplicant poate inscrie oricate proiecte doreste, dar pentru fiecare dintre ele trebuie completat un formular diferit si dovedit faptul ca le poti implementa in paralel, in cazul in care vor fi declarate castigatoare.

3. Care este calendarul competitiei?Inscrierile se pot face in perioada 14 octombrie 2015 – 14 decembrie 2015, ora 18:00.
Pe 20 ianuarie 2016 vor fi anuntati finalistii competitiei. Incepand cu data de 23 februarie 2016 vor avea loc interviurile cu finalistii, in urma carora se vor stabili castigatorii.
Castigatorii vor fi anuntati pe 1 martie 2016, iar proiectele acestora se vor implementa in perioada 1 martie - 1 noiembrie 2016.

4. Care sunt criteriile de evaluare?Poti gasi toate detaliile despre criteriile si procesul de jurizare aici.